Illustrasjon: Andfjord Salmon

Bygger ut for 750 millioner på Andøya - LNS utfører stor sprengningsjobb

Andfjord Salmon planlegger å åpne første byggetrinn av et stort oppdrettsanlegg på land på Andøya i løpet av andre halvår i år.

Andfjord Salmons nye oppdrettsanlegg på Andøya i Vesterålen er planlagt med elleve bassenger på omtrent 30.000 kubikkmeter hver på land. Utbyggingen startet i fjor sommer, og LNS er nå snart i mål med jobben med å sprenge ut det første bassenget, samt bygge ut infrastruktur for resten av satsingen. 

E24 omtalte utbyggingen tidligere denne sommeren.

I tillegg til LNS, som står for grunnarbeid og betong, har byggherre Andfjord Salmon signert med den lokale entreprenøren KK Entreprenør for å bygge et driftsbygg på anlegget. ØPD leverer rør, og HighComp leverer komposittkonstruksjonene som laksen skal stå i.

‒ LNS er nesten ferdig med grunnarbeidet nå, men de kommer også til å fortsette med videre grunnarbeid parallelt med driften, forteller administrerende direktør Martin Rasmussen i Andford Salmon.

Rasmussen forteller at LNS vil fortsette diverse grunnarbeid utover høsten, samtidig som andre leverandører ferdigstiller basseng og driftsbygg på området.

Anlegget bygges som et såkalt gjennomstrømmingsanlegg. Det vil si at det hele tiden strømmer ferskt vann inn i bassengene der laksen står.