Landssjef i IKEA Norge Carole Bates (fra venstre), byråd for byutvikling Britt Hege Alvarstein, assisterende landssjef i IKEA Norge Filip Hajny, byråd for næring, kultur og idrett Jonas Stein, byrådsleder Øyvind Hilmarsen. Foto: Mark Ledingham, Tromsø kommune.

Bygger Nord-Norges første IKEA

IKEA og Tromsø kommune har blitt enige om tomt, og det er nå klart for Nord-Norges første IKEA-varehus.

Det skriver IKEA i en pressemelding mandag.

– Vi i IKEA er opptatt av å komme nærmere kundene våre. I dag er vi glade for å annonsere to nyheter; at vi har kjøpt tomt i Tromsø, og at vi lanserer et nytt konsept som gjør at vi vil ha en tilstedeværelse i Tromsø samtidig som varehuset bygges. Dette er en utvikling av det IKEA vi kjenner i dag, og vil gjøre det enklere for nordlendinger å handle hos oss, sier landssjef i IKEA Norge, Carole Bates i pressemeldingen.

Tidligst i 2019

Tomten til varehuset, som allerede er regulert for næringsvirksomhet, er på rundt 50 mål, og befinner seg nord for Ørnevegen på Langnes i Tromsø. IKEA vil i samarbeid med kommunen nå starte opp med videre reguleringsarbeid.

– Vi ønsker alltid å være en god nabo. Derfor skal vi nå gjennomføre en grundig reguleringsprosess, der vi får lagt planer for varehuset og nærmiljøet. Det skal bygges mange varehus de nærmeste årene, og av den grunn kan et varehus i Tromsø stå ferdig tidligst i 2019, uttaler Bates.

Tester i Tromsø

Mens nordlendingene venter på at varehuset bygges, vil IKEA lansere en tilstedeværelse i Tromsø allerede i løpet av 2015.

– For å være mer tilgjengelig og gi kundene våre en enklere og bedre måte å handle på, jobber vi med å utvikle IKEA-konseptet til noe mer enn varehus utenfor store byer. Norge og Tromsø er et testmarked for denne utviklingen, og vår ambisjon er å ta dette til Tromsø allerede neste år. IKEA vil være tilstede i Tromsø, og tilby kundene å se og føle på våre største produktgrupper, få veiledning av våre hjeminnredningseksperter og hente varer bestilt på nett selv, sier Bates.