<p>Ingeborg Louise fra Trollgranite meisler kanten på hjørnesteinen på trollblokka, som er en av murene som skal vises frem på Hagemessen. Foto: Dorte Finstad</p>I en del av Trollhagen er det bygget opp mur av larvikitt. Her vil det bli terrassegulv i tre og en pergola. Foto: Dorte FinstadHer er det skjært plater av en kulestein av larvikitt. Når platene legges sammen danner de en hjerteform. Foto: Dorte FinstadMagnus Nyheim, til daglig faglærer på Norges grønne fagskole Vea, er en av flere hagebyggere på Hagemessen. Foto: Dorte FinstadOle Jørgen Sivertsen fra Trollgranite orienterer om bygging av vannspeil inne i "Trollhagen". Foto: Dorte Finstad

Bygger for fullt på Hagemessen

Hagebyggerne jobber på høygir for å få ferdig utstillingshagen til årets Hagemesse på Lillestrøm.

Det er stor aktivitet i messehallene på Norges Varemesse få dager før Hagemessen åpner fredag 20. april. Anleggsgartnere, lærlinger og andre dyktige fagfolk bygger et komplett hageanlegg, hvor publikum kan oppleve utstrakt brukt av naturstein.

I utstillingshagen «Trollhagen» er det nemlig fokus på bruk av norske materialer, hovedsakelig larvikitt og skifer. I hageanlegget vil det være granittmurer, vannspeil og vanneffekter, terrasse med pergola, utekjøkken og ulike utegulv. I tillegg blir det sedum, gress, trær og planter.

Før messen åpner på fredag vil blomsterdekoratører fra Vea dekorere med blomster på standen.

Nyetablerte Trollgranite bygger hagen, i samarbeid med Rocks of Norway, Anleggsgartner Strandman, Kreativt landskap, Sigvartsen steinindustri, Gjennestad hagesenter, Bergknapp, Rom hagemiljø, Kjelle videregående skole, Vea - Norges grønne fagskole og EDH utleie.

Hagemessen pågår 20-22. april og kan skilte med nærmere 250 utstillere.