Prosjektleder Gunnar Eiterjord (til venstre) og administrerende direktør i Bravida, Tore Bakke. Foto: Statens vegvesen

Bravida vant siste store Ryfast-kontrakt

Statens vegvesen og Bravida Norge signerte fredag elektrokontrakt verdt 267 millioner kroner.

Kontrakten omfatter, ifølge en pressemelding fra Vegvesenet, elektrotekniske anlegg, tryggingsutrusting samt system for styring, regulering og overvåkning (SRO) i Eiganes- og Hundvågtunnelen.

– Vi er godt fornøyde med å inngå en kontrakt med en stor solid og lokal forankret leverandør. Kontraktssummen er godt innenfor våre budsjetter, sier prosjektleder for Ryfast Gunnar Eiterjord i meldingen.

Den 3,7 kilometer lange E39 Eiganestunnelen er en del av kyststamveien mellom Kristiansand og Trondheim, og brygges i sammenheng med riksvei 13 Ryfast, som består av Ryfylketunnelen (14,3 kilometer) fra Strand til Hundvåg, og Hundvågtunnelen (5,5 kilometer) videre fra Hundvåg til E39.

– Nå ser vi fram til et konstruktivt samarbeid med leverandøren også på denne siste av de store Ryfast-kontraktene, sier Eiterjord i pressemeldingen.

Elektrokontrakten er en av de største fastlandskontraktene som er tildelt, skriver Vegvesenet.

Det skal blant annet monteres nesten 4.000 lysarmaturer og trekkes omtrent 364.000 meter kraft- belysning- signal- ledelys og jordkabler.

– Bravida skal nå gjennomføre Norges hittil største elektrokontrakt i tunell, og takker for tilliten. Vi har erfaring fra mange andre store prosjekter, flere innen samferdsel, og gleder oss svært til å gå i gang, sier administrerende direktør Tore Bakke i Bravida.