Gjennomslag i Eiganestunnelen

Onsdag ettermiddag var det gjennomslag i det ene tunnelløpet i den nye Eiganestunnelen i Stavanger.

Etter rundt to år med sprengningsarbeid var det onsdag ettermiddag endelig klart for gjennomslag i det ene av tunnelløpene i den 3,7 kilometer lange Eiganestunnelen i Stavanger

– Det er en viktig milepæl. Nå er mye godt tunnelarbeid gjort. Vi får gjennomslag i en av de tre store tunnelene vi skal bygge, og det er vi godt fornøyd med, sier prosjektleder Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen til Stavanger Aftenblad.
Det er fortsatt tre år til tunnelen kan tas i bruk av vanlige bilister.

– Nå skal det gjøres mye utrustning av tunnelen med veioppbygging, vann- og frostsikring, elektro, trafikkstyring og sikkerhetsgodkjenning. Målet vårt er å ha alle de tre tunnelene klar for bruk i slutten av 2019, sier Eiterjord.

Eiganestunnelen er den korteste av i alt tre tunneler i Ryfast-prosjektet, som ellers består av Hundvågtunnelen på 5,5 kilometer og Ryfylketunnelen på 14,3 kilometer. Alle tre tunneler har to løp.

Ifølge Stavanger Aftenblad regner man med å få gjennomslag i det andre tunnelløpet på Eiganestunnelen før jul, og rundt nyttår blir det hull helt gjennom Hundvågtunnelen.

På Ryfylketunnelen nærmer man seg 6 kilometer med tunnel, og det gjenstår dermed 2–3 kilometer før man får gjennomslag. Det skal etter planen skje sommeren neste år.