Kenneth Simonsen kommer fra Akers Solutions. Nå får han en internasjonal lederrolle for fornybarområdet i COWI. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim/COWI

Kenneth Simonsen kommer fra Akers Solutions. Nå får han en internasjonal lederrolle for fornybarområdet i COWI. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim/COWI

Blir COWIs første konserndirektør for fornybar energi

Kenneth Simonsen går til en nyopprettet stilling som konserndirektør for fornybar energi i COWI.

– Kenneth Simonsen får det internasjonale lederansvaret for å utvikle rådgiverselskapets strategiske forretningsområder innenfor fornybar energi. Han blir også en del av konsernets utvidede ledergruppe, skriver selskapet i en pressemelding.

– Jeg har lenge fulgt med på COWI fra sidelinjen. Internasjonalt er de anerkjent for sin ledende ingeniørkompetanse innenfor blant annet havvind og karbonfangst-og lagring. Siden de er involvert i tidligfase, er de ofte en viktig premissleverandør for teknologiske løsninger og utvikling av områder innenfor fornybar energi, sier Simonsen i meldingen.

Simonsen kommer fra Aker-systemet, der han har hatt lederstillinger i nær 20 år, blant annet som leder for havvindsatsningen og konstituert konserndirektør for Renewables i Aker Solutions. Før det hadde han ansvaret for Renewables-segmentet i Kværner, og var en del av ledergruppen.

– Kenneth har solid kommersiell og teknisk sektorerfaring innen et bredt spekter av bærekraftig energi, som havvind, karbonfangst og -lagring, hydrogen og biodrivstoff. Vi er trygge på at hans dyptgående innsikt og lederkompetanse vil være verdifull for våre kunders grønne omstilling samtidig som vi fullbyrder visjonen vår om å skape en mer bærekraftig og levelig verden, sier Marius Weydahl Berg, konserndirektør for forretningsutvikling i COWI, i meldingen.

Simonsen startet karrieren som konsulent i Arthur D. Little og Booz & Co (nå PwC), og har en mastergrad i industriell økonomi fra NTNU. Simonsen starter i COWI 1. september 2023.