Illustrasjon: Rodeo arkitekter / Lala TøyenIllustrasjon: Rodeo arkitekter / Lala Tøyen

Bilfri Oslo-plan i finalen i internasjonal arkitekturkonkurranse

Bilfritt byliv er finalist i to kategorier på den store internasjonale arkitekturfestivalen World Architecture Festival.

World Architecture Festival arrangeres i Amsterdam 28. Til 30. november, og Bilfritt byliv ved Handlingsprogram for økt byliv er finalist i kategoriene «Future Project – Infrastructure» og «Future Project – Masterplanning», skriver Rodeo arkitekter og Lala Tøyen i en pressemelding fredag.

De to arkitektbedriftene har utarbeidet handlingsprogrammet på oppdrag fra Oslo kommune.

World Architecture Festival er en årlig festival og messe for arkitekturbransjen. Den første festivalen ble arrangert i Barcelona i 2008. Flere hundre prosjekter meldes inn til konkurransen, og mer enn 200 av disse velges ut til en live-presentasjon under festivalen. Arkitektene betaler en avgift for å delta. Innsending av prosjekter skjer på frivillig basis og festivalen kontrollerer ikke hvem som sender inn bidrag.

Prisutdelingene er sentrale på festivalen, som er det eneste verdensomspennende arrangementet der arkitekter presenterer sine fullførte bygg og fremtidige prosjekter foran et panel av internasjonalt anerkjente jurymedlemmer og delegater fra hele verden.