Prosjektet omfatter både rehabilitering av eksisterende bygningsmasse og et moderne tilbygg for studenter og ansatte ved Fakultet for landskap og samfunn. Illustrasjon: Asplan Viak AS

Betonmast vant samspillskontrakt på KA-bygget på NMBU

Betonmast Østfold vant nylig konkurransen om samspillsentreprise på rehabilitering og tilbygg på det såkalte KA-bygget på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Avtalen har en verdi på cirka 60 millioner kroner eks. mva.

Dette melder Betonmast i en pressemelding onsdag.

Fortkortelsen KA står for Kjemisk Analyselaboratorium, men bygget huser i dag deler av NMBUs Fakultet for landskap og samfunn.

Eksisterende bygningsmasse  i KA-bygget skal rehabiliteres og vil hovedsakelig inneholde kontorlokaler for ansatte ved Fakultet for landskap og samfunn.

Studentene ved landskapsarkitektutdanningen vil få nye og fremtidsrettede fasiliteter i et nytt tilbygg.

– Vi er svært fornøyd med at oppdragsgiveren NMBU valgte vårt løsningsforslag i designkonkurransen. Sammen med Asplan Viak har vi utviklet gode løsninger for et velfungerende, fremtidsrettet og kostnadseffektivt prosjekt med gode kvaliteter, sier daglig leder Lars Prangerød i Betonmast Østfold.

Han peker også på at prosjektet har fokus på miljø og bærekraft.

– Vi gleder oss til samarbeidet med en spennende utbygger, og til å gi studenter og administrasjonen ved fakultetet et moderne og hensiktsmessig bygg, avslutter Prangerød.

KA-bygget ved NMBU. Illustrasjon: Asplan Viak