Bare AF i pluss

AF Gruppen er den eneste av de store børsnoterte entreprenørene med virksomhet i Norge som kan vise til en positiv børsutvikling i årets første halvår.

Onsdagens sluttkurser viser at verdien på AF Gruppens aksjer på Oslo Børs har steget med 7,36 prosent hittil i år. Veidekke-aksjen har derimot falt med 24, 6 prosent. Til sammenligning har hovedindeksen på Oslo børs falt med 13,7 prosent i første halvår.

Det er heller ingen av entreprenørene på Stockholms-børsen som kan vise til positiv kursutvikling. NCC klarer seg best med et fall på 4,5 prosent, mens Skanska har en nedgang på 7,4 prosent. JM-aksjene har blitt 17,4 prosent mindre verdt, mens Peab har gått ”dårligst” av de svenske med en nedgang på 19,37 prosent.

Entreprenørene har allikevel klart seg bedre enn eiendomsselskapene. Selv ikke bunnsolide Olav Thon Eiendomsselskap kan vise til positiv kursutvikling. Nedgangen på 7 prosent er allikevel vesentlig bedre enn de andre i klassen. Norwegian Property (-39,4), Faktor Eiendom (-62,2) og Fornebu Utvikling (-43,1) viser at det er eiendomsaksjene som har fått svi mest. Tallene for Fornebu Utvikling strekker seg bare tilbake til selskapet ble dannet i forlengelsen av gamle Scandinavian Property.

Boligutvikleren BWG Homes har blitt 12,9 prosent billigere, etter et foregående halvår med sterk kursutvikling. Byggma-aksjen har falt 9,4 prosent i samme periode.

Sammenlign selskapene på vår børs-side