Illustrasjonsfoto: Betonmast

Backe kjøper Betonmast Bergen

Betonmast og Backe har inngått avtale om at Betonmast Bergen AS selges til Backe Bergen AS.

- Bergen og omegn er et viktig marked for Backe, og gjennom kjøpet av Betonmast Bergen AS ser vi gode muligheter for vekst og utvikling i dette markedet. Vi setter pris på den gode dialogen vi har hatt med Betonmast i denne prosessen og ser frem til et styrket Backe i Bergen, sier Asle Randen, styreleder i Backe Bergen AS og administrerende direktør i Backe Entreprenør AS i en pressemelding.

Randen opplyser overfor Byggeindustrien at de kommer til å innlemme Betonmast Bergen i Backe Bergen, og at de vil fremstå som ett selskap. Samlet vil det nye selskapet omsette for rundt 500-600 millioner kroner og ha 43 ansatte.

Daglig leder i Backe Bergen AS, Arne Kleivdal, sier i meldingen at han ser mange fellestrekk mellom de to selskapene, og mener organisasjonene med de ansattes kompetanse vil utfylle hverandre godt, og ser frem til en god og inkluderende prosess for å samle selskapene i én organisasjon. Kleivdal ledet tidligere Betonmast Bergen.

– Vi har sett at for å lykkes fullt ut i Bergensmarkedet er det viktig med en viss størrelse på virksomheten. Konkurransebildet har tilspisset seg, med større og stadig mer offensive konkurrenter. Derfor har vi den senere tid vurdert ulike strategiske løsninger for Betonmast Bergen. Når selskapet nå blir en del av Backe er det en god løsning for virksomheten og våre medarbeidere. Backe overtar et team med dyktige medarbeidere og en spennende prosjektportefølje. Betonmast Bergen vil sammen med Backe Bergen bli en solid entreprenør i Bergen, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

Evensen sier til Byggeindustrien at gjennomføringen av salget er lagt til 1. juli, men forutsetter at konkurransemyndighetene godkjenner transaksjonen.

Betonmast Bergen omsatte i 2019 for 288 millioner kroner og har cirka 20 ansatte.

- Partene er enige om ikke å offentliggjøre pris. Avtalen er betinget av godkjennelse av konkurransemyndighetene, heter det i en børsmelding fra AF Gruppen, hvor Betonmast inngår.