Ampliform gangbane

Astrup satser på produkter til oppdrettsnæringen, bryggeanlegg og mekanisk industri

Astrup AS og Normeka AS har gjennom flere år samarbeidet om produksjon, salg og distribusjon av Ampliform-produkter til norsk industri. Nå øker de satsingen inn mot dette markedet.

Ampliform er en produktgruppe som består av produktene Amplinett, Amplirist og Amplisil i aluminium.

– Kombinert med ulike profiler fra vår produktgruppe Aluflex rekkverksystem, dekker vi flere bruksområder som blant annet Aluflex gangbanesystemer, rekkverk med fylling, sikring, oppdrettsanlegg, bryggeanlegg, mekanisk industri og så videre. Amplirist er en gangrist med god styrke. Typiske bruksområder er gangbaner, plattformer, brygger, trapper, stillaser, repos, og inspeksjonsbaner. Amplinett er et stormasket nett som ofte benyttes til rekkverksfylling og annen type stengsel og Amplisil er et tettmasket aluminiumnett spesielt egnet for siling av fiskeavfall, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Aluflex gangbanesystem er en løsning for gangbaner og består av Ampliristgangbanerist og aluminium rekkverksprofiler. Gangbanesystemet er de senere årene videreutviklet med mulighet for å benytte nye kraftigere vangeprofiler, noe som gjør systemet mer fleksibelt.

– Astrup AS lagerfører og selger aluminiumprofilene til gangbaner, og Normeka AS har spesialisert seg på produksjon og montasje av gangbaneløsninger. Vi ser en stadig økende tendens mot større oppdrettskar og behov for lengre gangbaner. Da blir stål ofte for tungt og krevende å ha med å gjøre. Aluminium gangbaner har et stort fortrinn med kun en 1/3 av vekten, samt god korrosjonsbestandighet og et enkelt vedlikehold, skriver de i meldingen.

Gro Anita Kjuul, som er Produktsjef for aluminium bygg systemer hos Astrup AS, har stor tro på utviklingen av denne produktgruppen.

Produktsjef Gro Anita Kjuul

– Vi ser et stadig større behov innen oppdrettsnæringen, samtidig som mange etter hvert har fått opp øynene for fleksibiliteten til disse produktene der anvendelsesområdene innen industrien er utallige, påpeker Kjuul.