Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup. Foto: KMD

Astrup åpner rådgivernes digitale høstkonferanse

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup innleder Rådgivende Ingeniørers Forenings (RIF) høstwebinar 5. november. Konferansen kan sees live på bygg.no.

Det skriver RIF i en pressemelding fredag.

RIFs høstkonferanse, som arrangeres digitalt neste uke, har temaet «Fremtidens byggenæring».

– Vi setter stor pris på at kommunalminister Nikolai Astrup kommer til vår tradisjonelle høstkonferanse, som i år blir et heldigitalt webinar, sier administrerende direktør Liv Kari Hansteen i RIF.

Statsråden skal holde et innlegg om bygg- og anleggsnæringens rolle i utviklingen av det moderne Norge, de forpliktelsene Norge har i forhold til Paris-avtalen og FNs bærekraftsråd, samt de muligheter digitaliseringen av samfunnet medfører, skriver RIF.

I tillegg til kommunalministeren kommer blant annet tidligere statssekretær for Erna Solberg, Sigbjørn Aanes, som vil gi en politisk analyse to dager etter presidentvalget i USA, og se på hva dette betyr for norske politiske forhold og byggenæringen, ett år før det norske stortingsvalget. Oslos byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen skal fortelle om status og videre planer for den nye eiendomsgiganten OsloBygg KF. Til slutt skal Veidekke-konsernsjef Jimmy Bengtson, Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen og Sweco-sjef Grete Aspelund fortelle om hvordan de ser for seg og forbereder seg på fremtiden mot år 2030. Prisen Årets Unge Rådgiver skal også deles ut av RIF under Høstwebinaret.

– Vi ser frem til årets Høstwebinar, og tror årets intense program med innlegg fra sentrale personer for næringen vil gi deltakerne både ny innsikt og konkrete råd som de kan ta med seg tilbake til sine arbeidsplasser. Derfor ønsker vi alle deltakere fra hele byggenæringen velkommen til oss, den 5. november. Webinaret er gratis og vil også bli streamet på Bygg.no. Påmelding skjer på RIFs hjemmeside, sier Hansteen, som også er konferansier på webinaret.