F. v. divisjonsdirektør i Asplan Viak, Lise Haaland Eriksen, regionleder nord Asplan Viak, Jon Vidar Jonsson og daglig leder i Stein Hamre arkitektkontor, Stein Hamre. Foto: Asplan Viak

F. v. divisjonsdirektør i Asplan Viak, Lise Haaland Eriksen, regionleder nord Asplan Viak, Jon Vidar Jonsson og daglig leder i Stein Hamre arkitektkontor, Stein Hamre. Foto: Asplan Viak

Asplan Viak kjøper Stein Hamre arkitektkontor

Asplan Viak har kjøpt Stein Hamre arkitektkontor. Oppkjøpet er et ledd i å styrke Asplan Viaks posisjon i Nord-Norge.

– Dette oppkjøpet med tilførsel av et tverrfaglig miljø innen miljø, arkitektur og bygg, vil gi Asplan Viak et betydelig løft i Lofoten og Helgeland, skriver selskapet i en pressemelding. Arkitektkontoret har 18 ansatte fordelt på Leknes i Lofoten og Mo i Rana på Helgeland.

– Det har lenge vært et ønske for oss å bygge en sterkere posisjon innenfor arkitektur og bygg i Nordland. Vi tror det kommer til å skje mye spennende i denne landsdelen fremover, sier Divisjonsdirektør for arkitektur og bygg i Asplan Viak, Lise Haaland Eriksen, i meldingen.

– Asplan Viak har over 100 prosjekterende arkitekter og dette oppkjøpet vil være et fint tilskudd innen viktige markedsområder som skole, helse og bad. Stein Hamre Arkitektkontor har også et verdigrunnlag og en kultur som vi er trygge på vil passe godt inn hos oss, sier Eriksen.

– Asplan Viak er allerede etablert i Lofoten og selskapene har samarbeidet tett tidligere. En sammenslåing blir en naturlig videreføring av dette, samtidig som det gir en organisatorisk forutsigbarhet med tilgang til et stort tverrfaglig fagmiljø som vil gi oss større konkurransekraft og fleksibilitet i et stadig presset marked, sier daglig leder i Stein Hamre arkitektkontor, Stein Hamre.

Stein Hamre arkitektkontor dekker tjenester innen arkitektur, plan og landskap og prosjektadministrasjon.