Over 2.000 askøyværinger har blitt syke av drikkevannet i kommunen etter at de første smittetilfellene dukket opp rundt 7. juni. Totalt 76 personer har blitt så dårlige at de måtte legges inn på sykehus, mange av disse barn. Kleppe vannverk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Askøy kommune har mottatt erstatningskrav etter vannforurensning

Askøy kommune har mottatt to erstatningskrav og risikerer foretaksstraff etter at forurenset drikkevann gjorde mange innbyggere syke, skriver Bergens Tidende.

– Vi har per 9. juli mottatt to erstatningskrav og noen titalls henvendelser som tolkes som krav om prisavslag i vannavgift. Det dreier seg ikke om store krav, skriver kommunalsjef Marit Rinnan i en epost til avisa.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags erstatningssaker eller beløp det dreier seg om.

Over 2.000 askøyværinger ble dårlige av drikkevannet i begynnelsen av juni måned. Totalt 76 personer ble så dårlige at de måtte legges inn på sykehus. En ekspertgruppe har konkluderte 3. juli med at de ikke vet hvor smitten kommer fra.

Politiet har gjort flere undersøkelser etter at smitten fra drikkevannet brøt ut. Politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt, som leder etterforskningen, sier at reaksjoner i form av foretaksstraff kan bli vurdert.

– Hva som kan bli aktuelt på Askøy, og om det skal ilegges reaksjon, må etterforskningen gi svar på, sier Ritland, og opplyser at politiets etterforskning antakeligvis vil pågå utover høsten.