Regionleder Trond Berget-Ausland i Asker Entreprenør (fra venstre), Henryk Hüls, prosjektleder Jon K. Andresen og Tom Andersen. Foto: Asker Entreprenør

Asker Entreprenør bygger 122 boliger i Asker

Conceptor Bolig har valgt Ø.M. Fjeld-datterselskapet Asker Entreprenør til å bygge første byggetrinn i prosjektet Langenga i Asker.

Det skriver Conceptor Bolig og Asker Entreprenør i en felles pressemelding onsdag.

Kontrakten er verd 325 millioner kroner, medregnet merverdiavgift, og Langenga-prosjektet blir Asker Entreprenørs første prosjekt for Conceptor Bolig. Første byggetrinn i Langenga består av 122 leiligheter.

– Etter en vellykket samspillsfase har Langenga Bolig AS og Asker Entreprenør AS inngått en totalentreprisekontrakt for første byggetrinn i Langenga. Vi gleder oss til byggestart som blir i løpet av høsten. Forventet byggetid er på 24 måneder, sier Lasse Skjelbred, administrerende direktør i Conceptor Bolig. Langenga Bolig er heleid av Conceptor Bolig.

– Vi er glade for å ha blitt valgt som entreprenør for Langenga-prosjektet i Asker. Vi jobber nå aktivt med å planlegge byggestart i løpet av høsten, sier Trond Berget-Ausland, regionleder hos Asker Entreprenør.

Salgsstart for boligene er planlagt sommeren 2021. Hele tomteområdet er 57 dekar. Området er regulert for bolig, idrett, forretning og kontor. Norges Cykleforbund bygger landets andre sykkelvelodrom som en del av utviklingen i Langenga. Det blir også et kombinasjonsbygg med skoler, barnehage og kontor, heter det i pressemeldingen.

NSW er arkitekt, og de har utviklet prosjektet i tett samarbeid med Conceptor Bolig. Rammesøknad er under behandling og tillatelsen forventes i løpet av mai 2021.