En død og fire livstruende skadd i brann

En mann mistet livet og fire andre ble livstruende skadd i en brann i et omsorgssenter for rusmisbrukere i Oslo natt til torsdag. 

Mer enn 30 beboere ble evakuert da det begynte å brenne i Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter i Oslo like før klokken 3 natt til torsdag.

En mann omkom i brannen. Han var torsdag ettermiddag fortsatt ikke identifisert. I tillegg ble fire andre beboere livstruende skadd, ifølge politiet. To av dem ble sendt til Ullevål universitetssykehus og to til Lovisenberg Diakonale Sykehus. Ved Ullevål får NTB opplyst at de to skadde er menn på henholdsvis 65 og 75 år. Begge har alvorlige skader og de får intensivbehandling. Tilstanden er stabil.

Ved Lovisenberg får NTB opplyst at to menn er innlagt. Tilstanden til den ene er ustabil og han får intensivbehandling. Tilstanden til den andre mannen er stabil.

Ytterligere 25 beboere og to ansatte ble fraktet til Oslo legevakt for sjekk.

Brannvesenet stilte opp med tolv biler og 29 menn, men kunne ikke redde bygningen, opplyser vaktkommandør Hans Morten Hansen i Oslo brann- og redningsetat.

– Den ene fløyen av huset er totalskadd, sier operasjonsleder Olaf Erdal i Oslo politidistrikt til NTB.

Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter har plass til 34 rusmisbrukere over 40 år, og ligger mellom Hasle og Økern T-bane stasjon. Beboerne vil nå få midlertidig tak over hodet andre steder i byen.