Kjøper Bergens største byggmester

LAB, som er Bergens største byggentreprenør, har med virkning fra 1. september kjøpt Åsane Byggmesterforretning AS.

Selger er NCC Construction AS. Administrerende direktør Trygve Mo i LAB begrunner kjøpet med at selskapet nå vil få lettere tilgang til gode tømrerressurser.

- Vi utfører relativt mange totalentrepriser for faste kunder, og ved enkelte anledninger er vi veldig avhengige av å ha et godt samarbeid med byggmestre med stor kapasitet og dyktig ledelse. Med bakgrunn i de gode resultatene som Åsane Byggmesterforretning har skapt gjennom en rekke år, så ser vi også på kjøpet som en god finansiell investering for LAB.

Selvstendig selskap
Mo understreker at Åsane Byggmesterforretning skal fortsette som eget selskap. Han ønsker ikke å si hvor stor kjøpesummen var. Daglig leder Frank Ståløy og nestleder Frode Askvik fortsetter i sine stillinger. Mo blir styreleder.

Ståløy sier at kjøpet ikke får noen konsekvenser for selskapets ansatte. - Den eneste endringen blir at vi kommer til å arbeide tettere med LAB.

Åsane Byggmesterforretning har 80 ansatte, og har for tiden 70 innleide håndverkere fra Polen. Årets omsetning ligger i følge Ståløy an til å bli på mellom 170 og 180 millioner kroner. På sikt tror Ståløy at den årlige omsetningen vil ligge mellom 150 og 200 millioner kroner. Selskapets nedslagsfelt er Bergen og omegnskommunene. I tillegg til tømreroppdrag tar selskapet også en del total- og hovedentrepriser.

Bergens største
Mo sier at LAB alene vil omsette for 650 - 700 millioner kroner i inneværende år, noe som gjør selskapet til Bergens største byggentreprenør. Selskapet har et bredt og aktivt eierskap, og har 105 ansatte, derav 70 betongarbeidere.

De største prosjektene LAB og Åsane Byggmesterforretning skal arbeide med fremover er Nordeas nybygg i Fyllingsdalen (16.000 kvadratmeter), Åsaneparken i Åsane (11.500 kvadratmeter) og Beddingen (8.000 kvadratmeter), som er et nytt kontorbygg i Solheimsviken Næringspark i Solheimsviken.

Beddingen
Beddingen er det første store prosjektet LAB og Åsane Byggmesterforretning skal bygge sammen etter kjøpet. På Beddingen utfører LAB grunnarbeidene, inkludert peling, og betongarbeidene. Åsane Byggmesterforretning har nettopp startet arbeidet med utvendig og innvendig tømrerarbeid. LABs kontrakt er på 31 millioner kroner, mens Åsane Byggmesterforretnings kontrakt er på 12 millioner kroner. LAB har for øyeblikket 20 personer i arbeid på dette prosjektet, mens Åsane Byggmesterforretning vil bruke 12-14 personer. Bygget er tegnet av ABO Arkitekter. Byggherre er Solheimsviken Næringspark, eid av Rieber Eiendom.