Mesta-ansatt som ble tatt av skred i Fauske er død

En 38-åring som ble tatt av skred på Kistrand i Fauske i februar, døde av skadene han fikk. Saken etterforskes som en arbeidsulykke.

Det var Tom-Gøran Mathisen Moretti fra Fauske som mistet livet, opplyser Nordland politidistrikt fredag. 38-åringen døde torsdag.

De pårørende er varslet.

38-åringen ble sendt til sykehuset i Bodø med alvorlige skader etter at bilen hans ble tatt av et skred over riksvei 80 ved Kistrand i Fauske kommune 25. februar.

Mannen var ansatt i Mesta og han var selv ute for å sjekke skredfaren i området da ulykken inntraff.

I Mesta er de sterkt preget av den tragiske ulykken.

– Vi i Mesta er dypt preget over at vår kollega Tom-Gøran Mathisen Moretti mistet i livet denne ulykken. Det er dypt tragisk at slike ulykker skjer, og våre tanker går nå særlig til den nærmeste familien som brutalt har mistet sin kjære. I tillegg preger dette alle ansatte i Mesta, sier administrerende direktør i Mesta, Marianne B. Røren, til Byggeindustrien.

Direktør for drift og vedlikehold, Kristin Folge, har ledet kriseberedskapsgruppen internt i Mesta, og har hatt løpende kontakt med kollegaene som jobbet tettest med den avdøde.

– Dette er en hjerteskjærende ulykke som preger hele organisasjonen. Alle kjenner vi på smerten ved å miste kollega på denne måten, og det går hardt inn på oss. På vegne av alle som jobber i Mesta vil jeg utrykke største medfølelse med familie og alle pårørende, sier Folge til Mestas nettsider.

Ulykken er meldt til Arbeidstilsynet og etterforskes av Politiet.

– Mesta vil bistå med det vi kan videre i oppfølgingen. Det gjennomføres også granskning internt, melder Mesta.