Rasområdet i Sørum hvor tre menn fra Litauen omkom. Søket pågår fortsatt etter de tre. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kommuneadministrasjonen i Lillestrøm er inhabil i skredsak

Bærum kommune overtar ansvaret for undersøkelsen av skredet i Sørum i 2016 fordi kommuneadministrasjonen i Lillestrøm er inhabil.

Årsaken er at kommunedirektør Trine Myrvold Wikstrøm og familien hennes er venner med grunneierne, ifølge Romerikes Blad.

– Dette er egnet til å svekke tilliten til min upartiskhet. Dette ga jeg beskjed om da jeg ble kommunedirektør i Lillestrøm kommune, sier hun til avisa.

– Jeg har ikke hatt noe med denne saken å gjøre i det hele tatt, føyer hun til.

Tre arbeidere fra Litauen omkom da 140.000 kubikkmeter leirmasse raste i massemottaket i Asak i tidligere Sørum kommune 10. november 2016.

Kommunen startet en ulovlighetsoppfølging i mars 2019, etter at politiet noen måneder tidligere hadde henlagt saken. Oppfølgingen ble satt på pause i forbindelse med kommunesammenslåingen og etableringen av nye Lillestrøm kommune i fjor.

Bærum kommune er positive til å overta ansvaret for undersøkelsen.

– Jeg er ydmyk for et oppdrag som omfatter vurdering av ansvarsforhold knyttet til ras. Det spørsmålet er dessverre enda mer aktuelt nå etter katastrofen i Gjerdrum, sier kommunedirektør Geir Aga i Bærum kommune til Romerikes Blad.