Bak fra venstre: Rune Østerhus, Øyvind Anderssen, Ole Petter Drangsholt (ITE Ø), Jørn Brandstorp (AFRY) Foran fra venstre: Jarle Windegaard (ITE Ø.) og Jon Julsen (AFRY). Foto: AFRY

AFRY kjøper ITE Østerhus

AFRY kjøper ITE Østerhus i Kristiansand.

ITE Østerhus, er med sine 22 medarbeidere spesialisert innen elektro, automasjon og digitalisering for industrielle kunder, skriver AFRY i en pressemelding.

Selskapets største markedsområder er smelteverk, prosessindustri og næringsmiddelindustri.

- Som en del av AFRY vil vi styrke vår posisjon som strategisk partner for våre kunder gjennom økt kapasitet og kompetanse. Sammenslåingen vil gi oss flere muligheter og et større marked, sier Jarle Windegaard, daglig leder i ITE Østerhus i meldingen.

For AFRY representerer oppkjøpet en etablering i et nytt, viktig geografisk område, og en styrking av tjenestespekter og kapasitet innen elektro, automasjon og digitalisering.

- Digitalisering er et viktig strategisk satsingsområde for AFRY. Med dette oppkjøpet øker vi konkurransekraften vår innen digitalisering mot industrimarkedet, sier Jon Julsen, direktør for prosess industri i AFRY i meldingen.

Etableringen i Kristiansand åpner også for nye markedsmuligheter for de øvrige forretningsområdene i AFRY. -Vi ser på potensialet for å utvide tjenestespekteret ut fra kundenes behov i regionen, avslutter Julsen.