Nye Veier har åpnet døgnhvileplass og veiserviceanlegg ved E18 i Grenstøl. Foto: St1.

Åpner døgnhvileplass og veiserviceanlegg ved E18 i Tvedestrand

I dag åpner Nye Veier det nye veiserviceanlegget med døgnhvileplass og energistasjon på Grenstøl ved E18 i Tvedestrand.

– Dette er et svært moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass. Døgnhvileplasser er bra for trafikksikkerheten fordi yrkessjåfører kan få nødvendig og lovpålagt hvile. For Nye Veier er det ekstra viktig å legge til rette for lademulighetene. Det er slike klimavennlige løsninger det er behov for nå og i framtiden. I sommer åpnet tilsvarende anlegg på Langrønningen ved E18 i Bamble. Med åpningen på Grenstøl, har Nye Veier levert enda et komplett og moderne, trafikksikkert veiserviceanlegg som alle brukerne av veien har nytte av, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier, i en melding fra selskapet.

Nye Veier stilte krav om og er tilfreds med at det er tatt klimahensyn når det gjelder tjenestene som skal tilbys.

– Vi ser at St1s løsninger kan gi gode bidrag i CO2-regnskapet. Døgnhvileplassen er bygd fleksibelt og med tanke på fremtiden som gjør at det også kan utvides. Med tilrettelegging for pause, påfyll av mat og drikke, lademuligheter, hvile og restitusjon bidrar til trafikksikkerheten. Vi håper også at døgnhvileplassen og serviceanlegget kan skape arbeidsplasser og gi varig verdiskapning for Tvedestrand kommune og regionen for øvrig. Vi vil takke St1 som har levert et flott og fremtidsrettet veiserviceanlegg. Det har vært et godt samarbeid og Nye Veier ønsker lykke til med driften, sier Aanesland.

Anlegget er konstruert for å skille tungtrafikk og myke trafikanter. Døgnhvileplassen får egen inn og utkjøring for tyngre kjøretøy inklusive turbusser. På området har det allerede en stund vært etablert en parkeringsplass for pendlere og en kollektivterminal. Dette sikrer gode trafikkforhold for busser og kort avstand inn til butikken for passasjerene, skriver Nye Veier.

I utarbeidelsen av anlegget er det lagt vekt på å gi god og sikker logistikk for alle trafikantene. Inne på forplassen blir det tilbud om flytende drivstoff og en stor ladepark for å sikre kunder med elektriske kjøretøy lading når de trenger det. Inne på anlegget er det en egen avdeling for yrkessjåførene med tilgang til dusj og toalett og en stor sitteavdeling, opplyser Nye Veier.