Birgit Oline Kjerstad leder aksjonen mot vindkraftutbygging på Haramsøya Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Vindkraftmotstandere på Haramsøya varsler rettslige skritt

«Nei til vindkraftverk på Haramsøya» hevder at anleggskonsesjonen for vindparken på øya er ugyldig. Aksjonsgruppa truer med rettslige skritt

Gruppa har sendt et brev til Olje- og energidepartementet hvor de lister opp det de mener er saksbehandlingsfeil. Det skriver Nationen.

– Vi forventer at Olje- og energiminister Tina Bru og NVE tar konsekvensen av de formelle feilene som er gjort i saken om vindkraftverk på Haramsøy og gjør om konsesjonsvedtaket av 7. februar 2019. Dette er viktig for å gjenskape tilliten til direktoratet, forvaltningen og regjeringen, sier aksjonsleder Birgit Oline Kjerstad i en pressemelding.

Dersom departementet ikke tar stilling til stilling til saken innen 14. august, vil aksjonen reise rettskrav om at anleggskonsesjonen er ugyldig.

NVE og Olje- og energidepartementet tilbakeviser at konsesjonen er ugyldig.

– I Olje- og energidepartementet kan vi ikke nå se at det er grunnlag for å hevde at det foreligger feil eller mangler i de vedtakene som er fattet om Haram vindkraftverk og som er i strid med lovgivningens krav, sier politisk rådgiver Erlend Jordal (H) i Olje- og energidepartementet.

Det er planlagt åtte vindturbiner på fjellet på Haramsøya, hvor det bor rundt 500 innbyggere.

Tirsdag møttes 13 grunneiere og Tysvær Vindpark AS i retten siden grunneierne krever at vindkraftutbyggingen i Rogaland-kommunen stoppes.