I sørgående felt er containere, anleggsmaskiner og stein fjernet. Larvikstunnelen i bakgrunnen. Foto: Statens vegvesen

E18 ved Larvik åpner for normal trafikk onsdag

Rundt midnatt tirsdag kan bilister igjen benytte fire felt på E18 forbi Bommestad i Larvik. Kl. 21 blir E18 stengt i noen timer for opprydding.

Siden desember har E18-trafikken gått i ett løp forbi rasstedet. Siden da er et betydelig antall kubikkmeter stein fjernet, og fjell er sikret med bolter, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Sydgående felt, hvor raset gikk, har stått ferdig siden fredag. Der er all stein ryddet vekk, elektroinstallasjoner er sjekket og vegen er klargjort for trafikk igjen.

Fjellsikring i nordgående løp

I helgen og i løpet av de siste dagene har det blitt jobbet ved det nordgående kjørefelt.

- Vi har jobbet med sikring av fjellskjæringen langs nordgående løp. Jobben blir vi ferdig med i løpet av dagen i dag, og vi satser på at vi kan åpne E18 for normal trafikk igjen rundt midnatt. Før vi kan åpne, blir E18 stengt i noen timer fra kl. 21 i kveld for å fjerne alt utstyr og rydde vegbanen. Det har vært en stram tidsplan for å kunne åpne vegen i dag, sier Tore Jan Hansen, prosjektleder i Statens vegvesen i meldingen.

Åpner med redusert hastighet

Når E18 nå åpner igjen, vil det blir med litt redusert hastighet i det sørgående feltet akkurat der hvor raset gikk. Årsaken til dette er at det øverste asfaltlaget nå er frest bort, og Statens vegvesen vil vente med å legge nytt asfaltlag til i høst.

- Vi må undersøke om raset i desember og arbeidet med å sprenge ned fjell, ikke har forårsaket såkalte lommer under asfalten, det vil si skader på vegkroppen. Dette er vanskelig å sjekke uten å ta vekk all asfalt. Derfor vil vi la bilistene kjøre på det dekket som er nå, og så vente med å asfaltere til over sommeren mens vi kontroller om det kan være ytterligere, ikke synlige skader. På grunn av dette er vi nødt til å sette ned farten til 80 km/t for å ivareta trafikksikkerheten, forklarer Hansen.