Reignard Tan har forsket på beregninger og dimensjonering av stor-skala betongkonstruksjoner. Foto: Multiconsult

Utviklet ny beregningsmodell for betongkonstruksjoner

I slutten av mai forsvarte Reignard Tan sin doktoravhandling ved NTNU om beregninger og dimensjonering av stor-skala betongkonstruksjoner.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding mandag.

– Forskningen har hovedsakelig gått ut på å forbedre beregninger av sprekkdannelser på overflaten av betongkonstruksjoner, som eksempelvis samferdselskonstruksjoner, dammer og olje- og gass installasjoner. Å ha god kontroll på opprissing er generelt viktig for å sikre at konstruksjonens levetid, funksjonalitet og estetikk ivaretas, sier Reignard Tan, som til daglig jobber i Multiconsult.

Formålet med forskningsprosjektet har vært å utvikle en beregningsmodell som generelt kan benyttes til bruksgrensedimensjonering av alle typer betongkonstruksjoner. Forskningen er en del av Statens vegvesens forskningsprosjekt Ferjefri E39, der det planlegges for flere stor-skala betongkonstruksjoner i fjordkrysningene.

– I arbeidet har jeg fått viktige input fra offshore-fagmiljøet i Multiconsult som har jobbet med dimensjonering av betongkonstruksjoner over flere tiår. Dette har vært med på å legge føringer i forskningsarbeidet, der vi har hatt et spesielt fokus på at forskningen skal kunne anvendes i praksis. Nå jobbes det blant annet med å få implementert den utviklede beregningsmetoden i designfasen for betongkonstruksjoner som blir planlagt på Ferjefri E39, sier Reignard i pressemeldingen.