Prosjektleder for E39 Kristiansand – Sandnes, Asbjørn Heieraas. 

Nye Veier øker byggetiden på avlyst E39-konkurranse med et halvt år

I november måtte Nye Veier avlyse milliardkontrakt på E39 på grunn av få tilbydere. Nå er konkurransegrunnlaget justert. Byggetiden økes med et halvt år og prosjektet forsinkes med tre måneder i forhold til opprinnelig plan.

Torsdag bekreftet Nye Veier at den avlyste E39-konkurransen på ny kunngjøres like over årsskiftet.

Nye Veier endrer noen av kravene i forbindelse med kvalifiseringen. Det åpnes opp for inntil et halvt år lenger byggetid på strekningen mellom Kristiansand vest – Mandal øst.

- At kontrakten ikke deles opp har sammenheng med konklusjonen etter markedsundersøkelsen. Bransjen har pekt på stram tidsramme for å realisere prosjektet. Nye Veier er opptatt av effektiv framdrift, men vi gir muligheter for økning av byggetid fra 3,5 år til 4 år. Tid er viktig faktor i dette prosjektet, men sikkerhet og kvalitet er blant faktorene vi anser som viktigere. Den reviderte tidsplanen vil føre til en forsinkelse på cirka tre måneder i forhold til opprinnelig plan, sier Asbjørn Heieraas, prosjektdirektør for E39 Kristiansand – Sandnes i en melding.

Nye Veier beskriver forsinkelsene som minimale, i en pressemelding.

Det er gjort noen justeringer i konkurransegrunnlaget etter at konkurransen ble avlyst 20. november grunnet for få tilbydere videre fra prekvalifiseringen.

Justeringene i konkurransegrunnlaget er gjort etter blant annet en bransjeundersøkelse Nye Veier gjennomførte like etter at E39-kontrakten ble avlyst.

- Undersøkelsen gav oss noen relevante tilbakemeldinger, sier Asbjørn Heieraas.