Selskapene bak Team G8+ klager til Statsbygg på tildelingen i konkurransen om prosjekteringen av det nye Regjeringskvartalet. Her er Team G8+ sitt konsept i konkurransen, "Lysning". Ill. Team G8+

Støtter klagen på konkurransen om regjeringskvartalet

To av firmaene som tapte kampen om å få tegne det nye regjeringskvartalet, stiller seg bak klagen som Team G8+ har sendt inn til Statsbygg.

Mandag skrev Byggeindustrien at selskapene bak Team G8+klager til Statsbygg på tildelingen i konkurransen om prosjekteringen av det nye regjeringskvartalet.

- Nye opplysninger om både rådgiver-habilitet, konkurransefordeler som ikke er utlignet og juryens habilitet gjør at Team G8+ ikke ser noe annen mulighet enn å klage på tildelingen, heter det i en pressemelding fra Team G8+.

Flere av deltakerne som tapte kampen om å få tegne multimilliardprosjektet, stiller seg nå bak klagen, melder NRK.

Niels Torp hos Niels Torp Arkitekter sier han ikke vil legge inn egen  klage, men støtter likevel klagen som er sendt inn.

– Ja, det gjør vi absolutt. ulempen her er at vi har brukt millioner av kroner på konkurransen og vi tenker at Statsbygg ikke kommer til å gi seg så lett, så vi orker ikke å bruke flere penger på dyre advokater, sier han til NRK.

Snøhætta-gründer og arkitekt Kjetil Trædal Thorsen var også på ett av de tapende lagene i arkitektkonkurransen. De støtter også klagen.

– Jeg synes etterretteligheten i konkurransen må etterprøves. Jeg støtter at man klager om man føler seg urettferdig behandlet i en sammenheng, og da synes jeg at saken må belyses, sier han til NRK.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg vil ikke kommentere saken.

Les også: