― Vi har gjort noen strukturelle grep og jobbet hardt med utdanning av ansatte. Dette sammen med god tilgjengelighet, stor produktbredde, prisfokus og omfattende lagerhold og utstillinger har bidratt til at dør og vinduskonseptet vårt treffer veldig bra i markedet. Sikring og lås blir nå en naturlig videreføring av dette konseptet, sier Odd Treffen, markedssjef for dør, vindu og sikring i Optimera

Optimera vokser med sikring og lås

15. oktober 2014 annonserte Optimera en storsatsning på dør og vindu.  Nå lanserer de en utvidet satsning på sikring og lås.

― Vi har gjort noen strukturelle grep og jobbet hardt med utdanning av ansatte. Dette sammen med god tilgjengelighet, stor produktbredde, prisfokus og omfattende lagerhold og utstillinger har bidratt til at dør og vinduskonseptet vårt treffer veldig bra i markedet. Sikring og lås blir nå en naturlig videreføring av dette konseptet, sier Odd Treffen, markedssjef for dør, vindu og sikring i Optimera i en pressemelding.

Dette er en storsatsning med basis i datterselskapet Optimera Sikring & Lås og deres sikkerhetssentere på Stangeland i Sandnes og Raglamyr ved Haugesund. Satsningen retter seg mot proffmarkedet og kompetansen rundt sikring og lås vil være knyttet til Optimera sine dør- og vindussentre. Vige i Kristiansand er først ute med nytt sikkerhetssenter der man tilbyr komplette løsninger for sikring av bolig og næringsbygg inkludert adgangskontroll, porttelefoner, sikkerhetsdører, dørlåser og dørvridere, vinduslåser m.v.

―Sikring inkluderer et stort element av service i etterkant av leveransene. Vi må ha folk som kan reise ut raskt om noe oppstår. Derfor er oppbyggingen av kompetanse og beredskapsrutiner en forutsetning for hver nyetablering og distribusjon i et markedsområde, sier Treffen.

Produktbehov er sjeldent oppdelt i nisjer. Skal du har dører og vinduer trenger du også sikringsprodukter.

― Du bygger, vi tar oss av resten er noe vi ønsker å etterleve for kunden vår. Kunden skal fokusere på å bygge godt og effektivt med oss som eneste kontaktpunkt ved innkjøp. Nå dekker vi markedet for sikringskompetanse fra nord for Haugesund og godt øst for Kristiansand. Proffaktørene er pålagt å levere lovpålagt dokumentasjon på tvers av varegrupper og denne bygges opp automatisk ved uttak hos Optimera, avslutter Treffen.

Optimera Sikring & Lås har et solid utgangspunkt med tanke på ekspansjon. Selskapet er godt etablert i markedet med et bredt produktspekter, autorisasjoner og tung kompetanse fra 30 godt kvalifiserte medarbeider.

Byggmestere, entreprenører, tømrere og boligprodusenter er i målgruppen for satsingen. Optimera omsetter i dag dører og vinduer årlig for mer enn 800 millioner kroner.