Launes bru i Egersund. Foto: Jernbaneverket / Per Østebø

Store vansker med å utbedre bru i Egersund

Arbeidet med å utbedre den flomskadde Launes bru i Egersund er blitt ekstra komplisert etter at brufundamentene ble gravd ut ytterligere natt til onsdag.

Arbeidet med å utbedre skadene på brua like vest for Egersund startet opp mandag. Bruene i Launes ble hardt rammet da Bjerkreimvassdraget gikk over sine bredder flere steder i helgen.

Men natt til onsdag ble brufundamentene mer undergravd enn tidligere, og det er derfor ikke klart hvor lenge Launes bru vil være stengt for trafikk og når Sørlandsbanen fra Egersund til Hellvik kan åpnes igjen, skriver Jernbaneverket.

– Det er en krevende jobb å få sikret bruas fundament etter at de ble vasket ut av de enorme vannmengdene i flommen etter uværet sist helg. Grunnen under brufundamentene må sikres og selve fundamentene utbedres før tog kan passere brua, skriver Jernbaneverket.

Persontogene på Jærbanen går som normalt fra Stavanger til Hellvik, mens det går buss mellom Hellvik og Egersund. Godstrafikken går til og fra Kristiansand inntil skadene på bruene ved Launes er reparert.