Den slanke boligblokken til MAD-arkitekter er blant de norske nominerte til Architizer A+ Awards 2014. Foto: Jiri Havran

Fem norske nominert til Architizer Award

Ateilier Oslo, Reiulf Ramstad Architects, Mork-Ulnes, Rintala Eggertsson og MAD Arkitekter konkurrerer alle om prestisjetunge jury- og publikumspriser i The Architizer A+ Awards 2014.

Hvert år mottar The Architizer A+ tusenvis av innsendte bidrag, der bare en liten håndfull plukkes ut til å konkurrere om de gjeve prisene. I år er Norge representert med en rekke prosjekter i flere ulike kategorier.

Med en jury bestående av internasjonale topparkitekter juryeres bygningene etter en modell lignende filmens Oscar, der man har et slags fagakademi som avgir sine stemmer.

Og med jurymedlemmer som Rem Koolhaas, Julien de Smedt og Bjarke Ingels er det liten tvil om at denne utdelingen plasserer seg i det absolutte internasjonale toppsjiktet.

Stor variasjon

De nominerte arbeidene inkluderer bygninger i ulik skala og utrykk. Atelier Oslo, Rintala-Eggertsson og Mork-Ulnes befinner seg i den lille enden av skalaen, med sine konseptuelle boligprosjekter og installasjoner. Reiulf Ramstad konkurrerer med sitt Nasjonale turistveiprosjektet fra Selvika.

MAD Arkitekter står bak det i omfang største bygget blant de norske deltagerne, med det høye, slanke boligbygget fra Bjørvika i Oslo som sitt bidrag.

Et veldig sunnhetstegn for norsk arkitektur

– Dette er enda et bevis på den gjennomgående kvaliteten som preger norsk arkitektur akkurat nå, sier Kurt Singstad, partner i MAD Arkitekter i en pressemelding.

Han peker på den store variasjonen i prosjektene som er nominert, og ser det som gledelig at flere generasjoner norske arkitekter er representert.

– I tillegg er Kilden i Kristiansand også aktuell for å bli premiert i sin kategori, og selv om arkitektene her ikke er norske, sender dette et kraftig signal om hvilke høye standarder som gjelder for norsk byggekunst akkurat nå, avslutter Singstad.