Are Brug AS og Norsk Takstol AS fusjonerer

Are Treindustrier AS fusjonerer to av sine datterselskaper, Are Brug AS og Norsk Takstol AS, med virkning fra utgangen av 2019. Det fusjonerte selskapet vil hete Are Brug AS, og ledes av Ole Kristian Lund.

Marthe Lie, konsernleder i Are Treindustrier AS. Foto: Jatak

- Bakgrunnen for fusjonen er å forenkle og effektivisere selskapsstruktur og operativ drift i konsernet, samt et ønske om felles front ut i vårt marked på Østlandet, sier konsernleder Marthe Lie i Are Treindustrier AS.

Norsk Takstol AS vil formelt opphøre som juridisk enhet, men virksomhetens satsing og sysselsetting i Rygge skal opprettholdes som tidligere.

- Med dette grepet rendyrker vi fokus på elementproduksjon ved fabrikken i Rygge, noe som bidrar til både økt kapasitet og effektivitet. For våre kunder, leverandører og øvrige samarbeidspartnere understreker vi at fusjonen ikke vil få vesentlig konsekvens, utover de rent formelle/juridiske endringene som fusjonen innebærer. Are Brugs fokus vil fortsatt være å betjene markedet med våre produkter og konsepter innen industrielt trebyggeri av høy kvalitet, legger Lie til.

Are Treindustrier AS omfatter etter fusjonen virksomhetene Are Brug AS, Jatak Kaupanger AS og Jatak Ringsaker AS.

Virksomheten omsetter for cirka 300 millioner kroner, har 175 ansatte, og betjener store deler av Sør-Norge med sine produkter og konsepter for bærende konstruksjoner i tre. Virksomheten er en del av den medlemseide kjeden Jatak.