Foto: Gorm Kallestad / NTB

 Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ap, Sp og SV øker oljepengebruken med 1,2 milliarder kroner i revidert budsjett

Regjeringspartiene og SV har flyttet på over tre milliarder kroner i forliket om revidert nasjonalbudsjett, og øker oljepengebruken med 1,2 milliarder kroner.

Det opplyste leder for Stortingets finanskomité, Tuva Moflag (Ap) på pressekonferansen om enigheten om revidert nasjonalbudsjett mandag.

Hun la til at hun er trygg på at dette ikke vil påvirke norsk økonomi negativt, ettersom man fortsatt holder seg innenfor utgangspunktet i regjeringens opprinnelige budsjettforslag.

Nye studentboliger og utvidet bostøtte er blant gjennomslagene SV har fått innen boligpolitikk i revidert nasjonalbudsjett.

Det bekrefter partiets finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til NTB.

– Det viktige for oss er tiltak for en mer rettferdig boligpolitikk, sier hun.

I budsjettenigheten har partiet blant annet fått sikret gjennomslag for at Husleielovutvalgets forslag skal sendes på høring.

– Det er et viktig første skritt.

Partiet får også gjennomslag for bygging av 185 studentboliger i Stavanger, nye regler slik at ideelle stiftelser kan få midler fra Husbanken til å bygge studentboliger, og en rekke grep for å utvide bostøtten.

Med økt satsing på havvind, bedre råd til folk flest og mer penger til politi og kortere ventetider på sykehus er budsjettet blitt enda bedre, mener Ap og Sp.

– Dette budsjettet skal gi enda flere bedre råd, mer og billigere strøm, økt satsing på trygghet og sørge for at flere får plass på boligmarkedet, sier finanspolitisk talsperson Tuva Moflag i Arbeiderpartiet.

Sammen med SV er regjeringspartiene blitt enige om revidert nasjonalbudsjett for 2024.

– Det har vært avgjørende for oss at revidert nasjonalbudsjett skulle gjøres opp innenfor rammene av en politikk som skal gi folk i hele Norge bedre hverdagsøkonomi, sikre trygghet og forutsigbarhet for folk og næringsliv, sier finanspolitisk talsperson Ole André Myhrvold i Senterpartiet.