Salgssjef Paul Håkon Endresen i Anleggsgruppen (t.v), daglig leder Per Gunnar Holmgren i Anleggsgruppen, kontorleder Arne Vanvik i Asfalt & Betong Maskiner og Halgeir Olsen, forretningsutvikler i Felleskjøpet og styreleder i Asfalt & Betong Maskiner.
Salgssjef Paul Håkon Endresen i Anleggsgruppen (t.v), daglig leder Per Gunnar Holmgren i Anleggsgruppen, kontorleder Arne Vanvik i Asfalt & Betong Maskiner og Halgeir Olsen, forretningsutvikler i Felleskjøpet og styreleder i Asfalt & Betong Maskiner.Foto: Anleggsgruppen

Anleggsgruppen kjøper Asfalt & Betong Maskiner

Felleskjøpet Agri har vært eier av Asfalt & Betong Maskiner i 12 år. Nå er selskapet solgt til Anleggsgruppen.

Sommeren 2021 ble Anleggsgruppen gjort kjent med at Felleskjøpet Agri ønsket å selge aksjene i Asfalt & Betong Maskiner. For Anleggsgruppen var dette av stor interesse da Anleggsgruppen var i gang med å se på en etablering i Midt-Norge, skriver Anleggsgruppen i en pressemelding.

– Felleskjøpet Agri er glade for at en solid aktør som Anleggsgruppen nå tar over vår eierandel i Asfalt og Betong Maskiner. Anleggsgruppen har kompetansen og bransjeerfaringen til å utvikle Asfalt og Betong Maskiner videre i årene som kommer, sier Hallgeir Olsen, forretningsutvikler i Felleskjøpet og nåværende styreleder i Asfalt og Betong Maskiner.

Asfalt & Betong Maskiner er lokalisert på Heimdal utenfor Trondheim. Selskapet har ni ansatte og omsatte for cirka 50 millioner kroner i 2020.

Asfalt & Betong Maskiner leverer maskiner og utstyr inne de tre produktgruppene kantklipp, betongutstyr og asfaltutstyr.

– Asfalt & Betong Maskiner er en bedrift som har veldig mange likhetstrekk med Anleggsgruppen. Vi ser mange gode synergi effekter til samme og nye kundegrupper. Det gleder oss stort å bli kjent med den gode gjengen i Trøndelag, sier daglig leder Per Gunnar Holmgren i Anleggsgruppen.

– Med kjøp av Asfalt & Betong Maskiner vil Anleggsgruppen styrke sin tilstedeværelse i Midt-Norge, og vi vil over en periode tilføre produktene Ammann og Bobcat inn til selskapet, tilføyer han.

Anleggsgruppen holder til i Lier utenfor Drammen. Selskapet har 15 ansatte og omsatte for 140 millioner i 2020.