Fra venstre: Hanne Nybøen, Helene Andersen og Torun Rise.
Fra venstre: Hanne Nybøen, Helene Andersen og Torun Rise.

AFRY ansetter flere ledere innen geofag

Torun Rise blir seksjonsleder for geofag i Trondheim. I Oslo blir Helene Andersen seksjonsleder for ingeniørgeologi, og Hanne Nybøen blir seksjonsleder for geoteknikk.

Torun Rise har erfaringen innenfor både ressursgeologi, ingeniørgeologi, byggeledelse og entreprenørvirksomhet, og kommer ifølge en pressemelding fra AFRY fra stillingen som senior prosjektleder i SINTEF. Nå gleder hun seg til å komme tettere på prosjektene igjen.

– Geofaget har tradisjonelt vært et fag som har blitt inkludert relativt sent i prosjekter sammenlignet med andre fag. Nå er det imidlertid mer fokus på geofaget helt fra starten av prosjektet, og det er spennende. Ingeniørgeologi og geoteknikk har for eksempel nå blitt en selvskreven del av oppstartsmøter i prosjekter. Vi ser at verden er i endring, og at betydningen av faget blir større, sier Rise i meldingen.

Helene Andersen har flere års erfaring fra ulike roller i Bane NOR, og jobbet to år som ingeniørgeolog i AFRY før hun gikk inn i ny lederrolle.

Hanne Nybøen har 15 års erfaring fra oljebransjen, og har også jobbet i Sweco som blant annet gruppeleder innen geoteknikk.

– Med Helene og Hanne på laget er AFRY godt rustet til å fortsette å utvikle sitt betydelige geomiljø. Med deres lederegenskaper og faglige bakgrunn innen geologi og geoteknikk, bringer de verdifull ekspertise og trygghet til teamet vårt, sier Silje Jølsgard, avdelingsleder i Oslo, i pressemeldingen.

AFRY har til sammen 40 medarbeidere som en del av sitt geomiljø. Disse er involvert i både rene geooppdrag og som en del av totalentrepriser innenfor bygg og samferdsel.