Administrerende direktør Jon Sandnes i BNL.

Advarer mot kriminelle aktører i rehabmarkedet

BNL-direktør Jon Sandnes advarer om at kriminelle aktører i stor grad har tatt over deler av rehabiliteringsmarkedet.

Det kommer frem i en artikkel på Dagsavisens nettsider tirsdag.

– Ja, det er mange råtne epler i rehabiliteringsmarkedet. De useriøse har i stor grad tatt over deler av dette markedet, sier administrerende direktør Jon Sandnes i BNL til Dagsavisen.

Sandnes forteller at bransjen lenge har jobbet for å få ryddet opp i privatmarkedet, men at man har langt igjen å gå.

– Vi foreslo en sentral godkjenning i 2014, men det har vært krevende å få på plass, sier han.

Sammen med Per Skau i Fellesforbundet etterlyser Sandnes grep fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Mer konkret vil de ha en registreringsordning for arbeid på egen bolig.

– Det må etableres et system hvor det kommer bedre fram om folk har benyttet seriøs arbeidskraft eller ikke. Denne registreringsordningen må kobles opp mot kontrollmyndighetene. Det er mye penger i omløp, og dette vil også øke verdien for den enkeltes bolig, sier Skau.

Dagsavisen siterte forrige uke Anders Johnsen, regionalt verneombud i Oslo, som fortalte om alvorlige tilstander på byggeplasser i Oslo.

– Det er et konglomerat av ulike folkeslag som flyr rundt og skal fikse huset ditt. De færreste har papirene i orden. Jeg skjønner ikke at folk er villig til å ta så store sjanser. De useriøse aktørene har stjålet 70 prosent av rehabiliteringsmarkedet, sa Johnsen til avisen den gang.