ABAX og Hitachi signerte avtalen under Bauma. På bildet ser vi Lars Thorstensen, senior sales representativei ABAX, Martijn Zewald country manager Netherland i ABAX, Paul Walsh, CTO i ABAX, Håkon Grønn-Weiss, director strategic alliances i ABAX, Tom van Wijlandt manager business development i Hitachi, Jürgen Heilmann, Principal  Investcorp, Pål Kamjord, product director i ABAX, Morten Strand, CEO i ABAX og president Makoyo Yamazawa i HCME.

ABAX og Hitachi inngår internasjonal storavtale

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi.

Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien, skriver ABAX i en pressemelding.

Mer lønsom hverdag

Ved å inkludere denne løsningen vil alle eksempelvis mini-gravemaskiner fra Hitachi kunne koble seg opp mot deres Global e-Service system for blant annet å kunne se brukstid og spore maskinene. Dette vil hjelpe alle eiere av Hitachi mini-gravemaskiner til en mer effektiv og lønnsom hverdag. Gjennom å få tilgang til operasjonelle data fra gravemaskinene vil maskinene kunne bli brukt mer produktivt, maksimere oppetiden og redusere løpende kostnader. I Norge har allerede NASTA benyttet en tilsvarende løsning på sine Hitachi-maskiner for å kunne tilby sine kunder bedre service, skriver ABAX.

Langvarig samarbeid

Morten Strand, administrerende direktør i ABAX, er begeistret for samarbeidet, og hva det gir av verdi både for ABAX, Hitachi og kunder av begge selskap:

– Vi satser på et langvarig samarbeid med Hitachi som vil gi enda flere muligheter når det kommer til nyutvikling og innovasjon. Vår markedsledende plattform åpner opp for mange spennende samarbeid som gjør verdien av tjenestene våre enda høyere for kundene.

Flere fordeler

Teknologidirektør i ABAX, Paul Walsh, presiserer viktigheten av at slike samarbeid gir kundene flere fordeler og mer verdi.

– Jo mer vår åpne plattform utvides, dess flere produsenter av verktøy og maskiner kan vi samarbeide med. På den måten kan vi tilby våre tjenester til flere forhandlere og sluttbrukere som vil se at de kan få en mer lønnsom hverdag ved å bruke tjenester fra ABAX.

Tilgjengelig på alle minigravere

Softwaren er tilgjengelig for alle nye minigravere og kompakte maskiner fra Hitachi. Den kan også tilpasses eldre modeller slik at også disse kan nyttiggjøre seg av tjenesten.

– Nå får hele vår portefølje av gravemaskiner koblet seg på vårt unike administrasjonssystem. Så lenge maskinen har et Hitachi-serienummer, finner du det i vår Global e-Service tjeneste. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid med ABAX for å se hvilke andre områder vi kan utvikle sammen, sier sjef for forretningsutvikling i Hitachi, Tom van Wijlandt.