Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

9 prosent økning i konkurser i januar

I januar i år gikk 356 norske aksjeselskaper konkurs. Det er 30 flere enn i januar i fjor. Økningen var høyest i Møre og Romsdal.

Økningen tilsvarer 9 prosent.

– Isolert sett er dette en ganske markant økning i prosent. Det er ikke nødvendigvis noe dramatikk i dette, men absolutt en utvikling man bør følge med på, sier daglig leder i Creditsafe Norway, Per Fjærestad.

Med den nye fylkesinndelingen er det sju fylker som har sett en økning i konkurser. Fylket med størst økning er Møre og Romsdal med 92 prosent, Agder med 85 prosent og Troms og Finnmark med 50 prosent. I Nordland og Innlandet falt tallet på konkurser med henholdsvis 32 og 21 prosent.

Fjærestad mener den dårlige starten på året kan skyldes svak kronekurs og overetablering i visse bransjer i 2019, som vi nå ser konsekvensene av.

Det største selskapet som åpnet for konkurs i år, målt etter omsetning, er TSRØ AS. TSRØ er det juridiske navnet på butikkjeden Ting, som har butikker i flere storbyer i Norge, og på Gardermoen. Ifølge E24 har kjeden blitt kjøpt opp av Holta-familien og en ukjent aktør, og selskapet kan fortsette driften.