Rosa prinsesse inntar høsten

Princettia er høstens plante for alle som er glad i rosa.

Navnet Princettia bringer tankene til eventyr der prinser og prinsesser bor i høye slott, omgitt av bugnende hager.

Lag din egen eventyrstemning hjemme med rosa Princettia, dette er en plante for prinsesser i alle aldre.

Pynt opp for barna også! - Alle prinsessejenter vil elske å få ha sin egen rosa plante på rommet sitt, sier Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Høststjerne
Princettia er en høststjerne, den må kjøpes nå. OBP utdyper:

- Planten har vært på markedet bare et par år, og selges bare om høsten. Fargeskalaen i rosa gir Princettiaen et mykt og feminint utrykk, men planten er både tøff og holdbar. Den kan beholde blomstene i opptil seks måneder. Planten passer godt inn i denne høstenes Flower Fusion-trend, der sterke farger blandes med lyse jordfarger og duse pasteller i lilla og rosa. Bladene kan være både lyse og mørke, avhengig av fargen på blomstene.

Samme art, ulike planter
Planten med det latinske navnet Euphorbia pulcherrima heter julestjerne på norsk. Det er derfor vi tenker på denne planten som en juleblomst, men det finnes mange sorter og varianter å velge imellom.

Princettia er ikke en julestjerne. Flere typer Euphorbia er krysset med hverandre for å få fram nye egenskaper, og slik har man fått en plante med flere blomster med andre farger enn julestjernen har, forklarer OBP.

De fargede høybladene rundt blomstene er noe smalere enn hos julestjernen.