Honda lanserer robotklipperen Miimo

Honda lanserer robotgressklipperen Honda Miimo som skal holde plenen i nyklippet stand hver dag uten at eieren trenger å løfte en finger.

Honda er i ferd med å innta det raskt voksende robotklipper-markedet i Europa med lansering av Honda Miimo, dette er Honda sitt første kommersielle robotprodukt for hjemmebruk.

Honda Miimo bruker et "kontinuerlig klippesystem”, som klipper kun 2-3mm av gresset om gangen, gjentatte ganger hver uke. Den klipper i et tilfeldig mønster, noe som betyr mindre belastning på gresset, en sunnere vekst og mindre mose og ugress. I motsetning til en tradisjonell gressklipper, trengs det her ingen raking etterpå ettersom gresset blir klippet i så små biter at det spres i plenens rotsystem, hvor det raskt brytes ned og vil fungere som en naturlig gjødsel som forbedrer gressets kvalitet.

Honda Miimo navigerer seg gjennom hagen ved hjelp av en intelligent kombinasjon av kontroller, timere og sensorer. Den jobber innenfor en begrensningskabel, montert under bakkenivå eller i gresskanten rundt huset. Honda Miimo registrerer de elektroniske signalene i kabelen og holder seg innenfor denne, noe som gir høy sikkerhet og nøyaktighet. Den er drevet av et høyytelses litium-ion batteri og overvåker selv konstant batterinivået. Når den har behov for å lade, går den enkelt og greit ”hjem” til ladestasjonen sin.

Honda Miimo har en vifte innebygget i knivbladholderen, som skaper en luftstrøm for effektivt å "suge" gresset mot knivbladene. Dette gir en finish og en optimal fordeling av gresset tilbake til rotsystemet. I tillegg bruker den tre knivblader, som bøyer seg i stedet for å knuse ved eventuelle sammenstøt med harde gjenstander. Dette hindrer at knuste knivblader blir liggende igjen i plenen, til fare for mennesker og dyr. Klippehøyden er justerbar mellom 20 og 60mm, tilpasset de forskjellige vekstforholdene i løpet av sesongen.