Granhekk avstand mellom trærne

Vi har bestemt oss for å gå for granhekk rundt plenen.

Plenen går i svakt nedoverbakke ned mot et gjerde av netting. Tror det vil bli pent med en helårsgrønn hekk. Men hvor tett bør de plantes og hvor nærme gjerdet? Og trimming av sidene og ikke toppen vil jeg tro? Hvertfall til man har fått den høyden man vil ha, som sikkert tar en god del år.

Hilsen Marit

Hei Marit

Du har helt rett i at det vil ta et par år, men så får du også en flott hekk til sist!

Jeg vil anbefale deg å plante med ca. 0,6 m mellom trærne. (Avstanden kommer jo litt an på hvor store trærne er når du planter dem).

Trærne skal ikke toppes før de har nådd ønsket høyde, men du skal knipe (eller klippe) sideskuddene to ganger i året.

Ta ca. 2/3 - da vil du få en flott, tett hekk, men du må KUN ta de lysegrønne skuddene. Hvis det er veldig viktig at den blir tett fort, kan du toppe årsskuddene på toppen, men vær da klar over at det vil dannes to stammer som resultat av dette. Husk at en granhekk alltid bør være smalere på toppen enn nede.

Hvis gjerdet ikke skal males, kan hekken vokse tett innpå, mao plasseringen må avpasses til hvilke aktiviteter som vil foregå i nærheten.

Da det er flere typer gran, er det vanskelig for meg å gi deg et eksakt plantemål fra gjerdet, men finn ut hvor stor diameter treet vil ha som voksent og tenk radius fra gjerdet og til plantested.

Lykke til med prosjektet!

Med vennlig hilsen
Marit Næss