Lokal anleggsgartner vant Bybane-anbud

Anleggsgartnermester Svein Boasson AS får, som eneste lokale aktør, en entreprise på del to av Bybane-utbyggingen fra Nesttun til Rådalen i Bergen.

I konkurranse med store riksentreprenører nådde den lokale anleggsgartneren opp og får tildelt den fjerde kontrakten. Svein Boasson er svært fornøyd med at firmaet klarer å hevde seg i konkurransen, og legger ikke skjul på at det var stor stemning i bedriften da det ble kjent at de hadde vunnet frem.

- Vi har vært sentral i bygging av kollektivtrafikk i Bergen i flere år nå. Etter vårt siste prosjekt som hovedentreprenør med opprustning av bussterminalene i Loddefjord og Åsane, er det gledelig at vi nå igjen kan ta fatt på Bybane-utbyggingen, sier Svein Boasson

Svein Boasson AS inngikk også i 2007 en kontrakt om utbygging av første delstrekning av Bybanen. Sammen med et samarbeidsfirma bygget de Bybanen fra Telegrafen til Fjøsangerveien (ut under Bygarasjen).

Den kontrakten var atskillig større, men denne gang står firmaet alene om entreprisen. De har med seg flere underentreprenører også på Nesttun, men størstedelen av arbeidet skal de selv utføre.