Hage.no

Meny
Hva leter du etter?
  • Utemiljø
  • Hageplanlegging
  • Planter
  • Gjør det selv
  • Produktnyheter
  • A til Å
  • Byggeindustrien
  • Forbruker
  • RSS
  • Tips oss
  • Annonser
  • Kontakt oss
  • Meld deg på nyhetsbrev

Smaker bringebær annerledes enn eple?

Publisert: 30.10.2010 16:15. Sist endret: 27.11.2013 19:05.

Det er én av tingene 180 barneskoleelever fra Dysjaland, Buøy, Storhaug, Mosterøy og Sunde skal finne ut når de blir guidet rundt på en rekke smaksstasjoner på Måltidets Hus onsdag 3. november.

 

  • Akershusgartneren blir en del av Green Landscaping Group

  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere

  • Hagemessen 2021 er avlyst

  • Park og anleggsmessen er avlyst

Spørsmål og svar

Gartner og hagedesigner
Marit Næss Jørgensen
svarer på hagespørsmål

  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva kan jeg plante for å skjerme mot innsyn?
  • Oppspiste blader på nyplantet fjellsyrin
  • Knopper på dvergsyrin
Se alle
Send inn ditt spørsmål her
Over 34 000 mottar nyhetsbrevet fra bygg.no. Vil du også ha nyhetsbrevet? Klikk her!
Har du hagetips? Klikk her!

Bildekaruseller

  • 1000 åpne hager: Hagefolket åpner hagene for alle

  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

  • Hagen min er tilbake på NRK

Vis flere bildekaruseller

Siste nyheter

  • Akershusgartneren blir en del av Green Landscaping Group
  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere
  • Hagemessen 2021 er avlyst
  • Park og anleggsmessen er avlyst
  • Steen & Lund sikret seg Statsbyggs største utomhuskontrakt noensinne
  • Statsministeren døpte kompostcontaineren Gullars
  • Lanserer satellittbasert robotgressklipper uten kabel i plenen
  • Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering
  • Bosch og Gardena inngår batterisamarbeid med flere merkevarer
  • NBBL: - Ikke ta sagen i egne hender
Gå til arkiv

Sist kommenterte

  • Stalltips fra hageekspert: Slik bygger du drivhus selv

    Utrolig godt og morsomt skrevet

    — Cicilie Anette Meland
  • Nye maurarter kan gi astmaplager

    Hvor får man kjøpt hormoner ti åter, for å bekjempe spøkelsesmaur ?

    — Brynhild
  • Terrasse: - Lønnsomt å bruke kvalitetsdekke

    3 boliger nå, og den fantastiske "norsk furu" sprekker opp, fliser, slår seg/er langt fra formstabil, krymper mye og ser ikke visuelt pen ut…

    — Jonas Arvesen
  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

    Botanisk hage i Oslo, som det burde stått i overskriften. Men vi fra provinsen er vant til at når det ikke står hvor det er, så er det i Osl…

    — Ståle Øvrebø
facebook twitter linkedin mail print

Av: email authorByggeindustrien

Om Smakens uke

Fra 1. til 5. november inviterer Landbruks- og matdepartementet hele det norske folk til å delta i Smakens uke, som arrangeres i samarbeid med opplysnings-kontorene i landbruket, Nofima Mat, Norges Kokkemesteres Landsforening, Coop Norge med flere. I år arrangeres den for femte gang, og som i tidligere år retter vi oppmerksomheten spesielt mot barn og unge. Ideen bak Smakens uke er hentet fra Frankrike.

Hvordan maten egentlig smaker

- Barna er fremtidens forbrukere, matprodusenter, matjournalister og matinnovatører. Smakens uke skal fange barn og unges oppmerksomhet om mat og matkvalitet. Smaksforsøk vil gjøre elevene nysgjerrige på, og lyst til, å kjenne etter hvordan maten egentlig smaker og så snakke om det. Det er morsomt å gi barn kunnskap om sensorikk, og her er det ikke nødvendigvis den som er best i matematikk eller raskest til å løpe som blir en supersmaker, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, som i denne sammenheng kanskje kan benevnes som smaksminister.

Om arrangementet på Måltidets Hus

Som i fjor vil elevene som besøker Måltidets Hus lære om mat, smak og smaksopplevelser. Hvorfor smaker vi de smakene vi gjør? Klarer elevene å smake hvilke frukt og grønnsaker som er benyttet i de forskjellige drikkene? Og hvilken smak foretrekker de på pizzaen? Til Måltidets Hus kommer blant andre 20 kokkelever fra Godalen videregående skole samt humanfysiolog Helge Bergslien fra Nofima Norconserv, som skal gi både barn og voksne en innføring i smakens forunderlige verden. Visste du for eksempel at deler av vår smak er genetisk betinget?

Formålet med prosjektet er at barna skal få en best mulig opplevelse og forståelse av forskjellene og sammenhengene mellom de fem smakene søtt, surt, bittert, salt og umami.

Arrangementet på Måltidets Hus er et samarbeidsprosjekt mellom Måltidets Hus, Norges Kokkemesteres Landsforening, NCE Culinology, Nofima Norconserv, Tine og Godalen vgs.

Anfinn Rosnes, assisterende landbruksdirektør i Rogaland, holder åpningstalen klokken 09.30, før den første gruppen av elever blir sendt ut til de forskjellige stasjonene. Den andre gruppen starter klokken 12. Arrangementet avsluttes ca. kl. 14.

Dette skjer altså onsdag 3. november

 

Les mer her:

http://www.regjeringen.no/nb/dep/lmd/aktuelt/nyheter/2010/okt-10/smaker-bringebar-annerledes-enn-eple.html?id=622282

Nøkkelord:

Utemiljø, Hage
 

Hagemessen 2021 er avlyst

 

Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering

 

Ny app lar deg sjekke norske dyre- og blomsterarter

 

Mattilsynet:
Drep flekkbånd-sneglen

 

Dårlig sommer gir god sopphøst

 

Stalltips fra hageeksperten:
Slik får du nabolagets

fineste plen


 

Hagen på Sandmo tildeles Hagekulturprisen 2020

 

Kjøler ned ferdigplen og sedum med ny gigantmaskin

 

Ekspertens råd:
Slå til mot brunsneglen før du reiser på ferie

 

Kan bli enklere å bygge terrasse og tilbygg på egen eiendom


Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Byggeindustrien

Bygg.no
  • Besøksadresse

    Stensberggaten 27,
    0170 Oslo

    Postadresse

    Postboks 6831, St. Olavs plass
    0130 Oslo

    Telefon

    +47 23 70 95 00.
  • Sjefredaktør

    Arve Brekkhus
  • Redaksjonssjef nett

    Christian Aarhus
  • Redaksjonssjef

    Frode Aga
  • Seniorkonsulent

    Karin Bredal
  • Annonsesalg nett

    Geir Larsen

Tips til redaksjonenredaksjonen@bygg.no

Byggeindustrien arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk

Om informasjonskapsler (cookies)

Vilkår for bruk av videoinnhold

Fagpressen