Gulende nåler

Jeg plantet noen hybridbarlind i forfjor (hillii). De har for det første vokst veldig lite, og nå er nålene blitt mye lysere i fargen - noen er nærmest gule. ar plantet et par nye nå, og da ser jeg virkelig stor forskjell i fargen...

Noen tips?

På forhånd tusen takk :o)

Hilsen Ingjerd 

Hei Ingjerd

Hybridbarlind er en plante som liker seg best i halvskygge, slik at det gule kan ha kommet av at den har vært utsatt for mye sol. Hvis det ikke er feil plassering i forhold til lys, kan den gule fargen komme av at plantene dine har begynt å puste i vårsolen, mens de ikke fikk kompensert med vannopptak fra jorden, grunnet tele. Da tørker de ut. Et tredje alternativ kan være at de er frosset i vinter.

Nye planter fra hagesentrene vil alltid være friskere og kraftigere i fargen enn de som har stått i hagen en stund. Dette fordi de normalt kommer rett fra kunstige og optimale dyrkningsforhold. Det eneste jeg kan råde deg til er å gi godt med vann, greit med næring (...gjerne alminnelig "Blåkorn" som også plenen skal ha nå om våren) og håpe på at forskjellene jevner seg ut over tid. Neste vår, kan det være smart å dekke buskene med strie fra februar frem til telen er ute av bakken.

Håper det ordner seg!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss