Gresset løsner

Hei. Har et problem med at gresset løsner fra underlaget. Kan dra av flere kvadratmeter i store flak slik at det ligger bare jord igjen. Hva er problemet?

Agnar

Hei Agnar

Det kan være flere grunner til at gresset ikke fester seg til underlaget.

Når man legger ferdigplen (som jeg regner med dette dreier seg om) er det veldig viktig at underlaget er plant og godt tromlet, og dernest godt gjennomvannet. Dette fordi røttene på det nye gresset er uttørket og søker væske gjennom underlaget. Er det tørt, vil gresset bli utarmet og få utrolig svake røtter (som jeg regner med ditt gress har) eller i værste fall dø.

Når plenen legges skal den bankes godt ned i jordsmonnet og gjennomvannes godt hver dag i 14 dager. (se an mengden vann i forhold til vær og vind).

Hvis noen har lagt plenen for deg, ville jeg spurt hvordan de gikk frem og siden vise de resultatet. Hvis du har lagt den selv, blir det kanskje gjort bedre neste gang.

Jeg anbefaler deg å vanne grundig når telen er gått og gi gresset en god omgang med toppdressing (tynt lag med jord) av kompostert kugjødsel (f. eks.

Simontorp -som er det beste) og siden i midten av mai en omgang med blåkorn

- kunstgjødsel. Hvis gresset ser ut til å komme seg og røttene igjen blir sterke og jobber seg nedover i underlaget (ser ser du vet at du får motstand når du forsøker å rive opp) gir du til sist en omgang med Kalksalpeter rundt St.Hans-tider. Etter St.Hans skal det aldri gjødsles på plenen - da skal den starte å forberede seg til vinteren!

Husk å gjødsle på fuktige dager.

Lykke til! :)

Med vennlig hilsen fra Marit :)