Vedlikehold av gressplen

Hei, hvordan tar man best vare på gressplenen. Vi har en liten gressflekk som jeg klipper, vanner og raker. Nå som høsten og vinteren kommer bør jeg gjødsle og kalke før snøen kommer? skal jeg la bladene ligge som beskyttelse og ta dette vekk til våpren eller skal jeg rake det vekk nå?

Takk for svar

Nadia

Hei Nadia

Gresset klippes en siste gang før vinteren på det nest høyeste trinnet på gressklipperen. Den siste gressklippen tar du når dagtemperaturen ligger på

5-6 grader. Ved denne temperaturen stagnerer veksten.

Selv er jeg tilhenger av at alt vissent løv og planterester (stauder etc) skal få lov til å visne helt ned på bakken om høsten. Dette blir formuldet igjennom høsten/vinteren og gir masse næring til vårens vekster. Hvis du synes det er stygt, kan du rake vekk nå - det er ingenting som er riktig eller galt her. :)

Du skal ikke gi kalk eller gjødsel nå før vinteren kommer, men når sneen er i ferd med å smelte til våren, skal du kjøpe en sekk med "Blåkorn" på hagesenteret og strø ut over gresset. Det er en grei næring som gresset ditt vil sette pris på. Denne gjødslingen foretar du ca. 2 -3 ganger mellom snesmelt og 1. juli. Etter denne datoen skal du ikke gjødsle.

Lykke til med hagen din!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss