Undervanningsbrett

Hei

Jeg bruker nå undervanningsbrett med kapillærmatte. Skal det være vann på brettet med våt matte hele tiden? Hvor ofte skal man ha på vann der? Kan plantene trekke opp for mye vann om det alltid er våt på mattene?

Gro

Hei Gro

En kapillærmatte skal kunne suge opp vann fra et underliggende vannreservoir hele tiden. Mattens kanter skal ligge nede i vannet og matten er laget av et slik materiale at den suger opp vann og dermed er vår hele tiden.

Hvis du har dette systemet i en urne og ikke ser kapillærmatten,  råder jeg deg til å legge f.eks. lecakuler i bunnen og i øvre kant av lecaen lager du avrenningshull, og påser at matten har kantene sine der det er vått (nedenfor avrenningshullene). Fyll på vann til det renner av - dermed vet du at du har tilstrekkelig mengde vann. Plantene er intelligente, så de drikker det vannet de til en hver tid trenger. Husk også at plantene kan ha godt av litt utspedd næring i vannet, men det er viktig at denne næringsoppløsningen ikke blir liggende å "ulme hvis du tilfører det via kapillærmatten.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss