Claus Dalby, forfatter og hagemann, er ute med nok en ny bok. Denne gang er det en klassisk pokalvase i engelsk stil som danner rammen for hans blomsterkreasjoner. (Foto: Svanhild Blakstad)

Engelsk blomsterprakt i ny Dalby-bok

Den produktive forfatteren og hagemannen Claus Dalby er ute med nok en bok, denne gang om blomster i vaser og skåler i Old English stil.

Claus Dalby viser i sin nye bok hvordan man året rundt kan binde de fineste buketter. (Foto: Klematis)

"Blomster i vaser og skåle" er tittelen på hans siste utgivelse. Boken er på 72 sider og er utgitt på Dalbys eget forlag, Klematis.

I samarbeid med danske Holmegaard har Dalby skapt glasserien Old English, og dette er utgangspunkt for boken, ifølge en pressemelding fra forlaget.

Boken viser hvordan man året rundt kan lage de fineste havebuketter, som Dalby kaller sine kreasjoner. De fleste av blomstene er da også plukket i hans egen hage.

Glasserien Old English tar utgangspunkt i den engelske hagetradisjonen som bugner av overdådige blomsterbed og maleriske sommerbuketter. Seriens bærende design er altså en klassisk pokalformet vase som inspirert Dalbys eget blomsterunivers.

Bokens selges gjennom Adlibris.

Les også: Ny inspirasjonsbok om drivhus