Bryllup/Hageportal

Vi skal ha bryllup i august neste år.
I den anledning ønsker vi oss en hageportal (for eksempel denne: http://www.clasohlson.com/no/Hageportal/31-5222

Har du noe tips til hva slags plante vi kan bruke i denne?
Vi kan gjerne pynte med avskårne blomster i tillegg, men trenger en god "base".

Takknemmelig for svar.

Vennlig hilsen
Tone

Hei Tone

Aller først; Gratulerer! Det høres ut til at dere har kontroll på tingene og en hageportal høres jo superromantisk ut da! :)

De fleste planter er jo i utgangspunktet ikke så lange at de kan dekke en portal når du kjøper de og om du planter nå, vil det heller ikke være mulig å få portalen dekket ved å plante noe på hver side.

Jeg foreslår derfor at du konsentrerer deg om planter som ofte selges på bue i blomsterbutikkene, f. eks. Eføy eller Passionsblomst. Hvis du gir beskjed til hagesenteret eller blomsterbutikken, om at de må bestille et par stykker med så lange "grener" som mulig, kan du kanskje feste et par nederst ved bakken og siden festes et par planter litt lenger opp, som kan dekke toppen av portalen. Man kunne også tenkt seg at Klematis ville kunne bli vakkert, men de blomstrer tidligere på sommeren og har lett for å "få visnesyke" og da er de ikke et pent syn - altså ikke smart å satse på de!

Har du muligheten til å "leie"/"låne" noen store drueranker er det også flott, men det er muligens litt vanskelig å få tak i! :)

Lykke til! :)

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen