Skjerm uteplassen med ferdige levegger

Ved hjelp av stakitter og levegger kan du enkelt og raskt skape adskilte rom i hagen, eller forvandle uteplassen til et privat hjørne uten innsyn fra naboer eller gaten.

I dag trenger du heller ikke å være snekker for å få til en pen og funksjonell løsning som holder i mange år. Den svenske produsenten Jabo tilbyr ferdige levegger og stakitter i en rekke ulike materialer og stilarter.

Stilren og tidløs avskjerming
Ifølge en pressemelding fra selskapet er en av årets nyheter Jabo Horizont, som er en stabil levegg og stakitt med horisontale spiler. Denne gir et enkelt og stilrent uttrykk og passer i de fleste miljøer. Horizont er utviklet på forespørsel fra kunder som liker stilen, men ikke ønsker å bygge selv.

– Ved kjøp av levegger og stakitter er det viktig å se på kvaliteten på rammene, sier markedssjef Anna Ekman. Jabo Horizont har kraftige rammedimensjoner på 34 x 45 mm, hvilket garanterer at levegger og stakitter holder i mange år.

Stilig og pent med kunstrotting
Kunstrotting er et materiale som blir stadig mer populært. For å møte etterspørselen har Jabo utviklet serien Monaco – en ny, elegant leveggserie i enkeltflettet svart kunstrotting. Monaco gjør det enkelt å skape en lun og koselig uteplass med de pene leveggene, som enten festes ved hjelp av gulvfester eller i en stolpe. For ekstra fleksibilitet inngår også et praktisk skjermbrett i serien – perfekt når du ønsker å skjerme av midlertidig eller beskytte kaffekroken mot vinden.

Velg selv når du vil se og synes
Du ønsker kanskje ikke alltid avskjerming, noen ganger kan det være morsomt å se ut også. Men når vinden blåser friskt eller du ønsker å sole deg uten innsyn, kan det være fint med en fleksibel løsning.

Jabos uttrekkbare levegg i polyester er et perfekt produkt for deg som selv vil velge når du vil se eller synes. Den svarte leveggen skjules i en kassett når den ikke er i bruk, og når den dras ut, festes den i en stolpe som enkelt kan løftes vekk.

Romantisk følelse i moderne utgave
Linnea er navnet på Jabos nye stakittserie i en klassisk stil som passer perfekt for elskere av hvitmalte hagemøbler og hageromantikk. Linnea finnes i tre utførelser og selges ferdigmalt i hvitt. Tresorten er gran, og beskyttelsesimpregnering og tre strøk maling garanterer deg et stakitt som holder seg vakkert i mange år. Som prikken over i-en kan pene stolpelokk og rustfrie beslag kjøpes i tillegg.

Stakittet finnes også i en umalt versjon produsert i beskyttelsesimpregnert furu under navnet Sanna.

Avskjerming med utsikten intakt
På moderne bolighus og mange fritidshus blir stålstakitt og glassrekkverk stadig mer populært når det er ønske om å skjerme av uteplassen, men likevel kunne nyte utsikten. Jabo har et komplett sortiment av stålstakitter og glassrekkverk for både ute- og innemiljø.

Nytt av året er fester som gir større muligheter for å feste stakittet i veggen, og gir anledning til å montere glasset på for eksempel en trestolpe.