Første dag med ny arbeidsgiver

Mandag 1. oktober er første dag med ny arbeidsgiver for de ansatte i StatoilHydro. Overgangen føles sterkest for de tidligere Hydro-ansatte.

 

Sammenslutningen av Hydros olje- og gassvirksomhet og Statoil skjer formelt 1. oktober. Mye forberedelser er gjort og mye står igjen, men fra mandag jobber alle de ansatte i StatoilHydro.

Markeres
I et stort bygningskompleks på Sandsli i Bergen holder rundt 1.600 Hydro-ansatte innenfor olje- og gass til. Et par hundre meter unna ligger et litt mindre anlegg der 1.100 Statoil-ansatte holder hus. Fra mandag jobber de i samme selskap. Det er allerede bygget en ny gangvei mellom byggene.

Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro kommer til Sandsli for å markere dagen. Når han kommer til Hydro-bygget heises det nye StatoilHydro-flagget. Deretter blir det allmannamøte som også skal overføres til alle StatoilHydros arbeidsplasser på land og offshore.
Konsernsjefen i det nye selskapet skal også markere dagen i Stavanger og Oslo. På Oslo Børs ringes handelen i det nye selskapet inn klokken 9.

Vemodig stemning
Fredag var siste dag for dem som jobber i Hydro på Sandsli. Dagen var preget av endringen med avskjedslunsj for dem som allerede har bestemt seg for å ta sluttpakke og hadde sin siste arbeidsdag.

Samtidig pågikk forberedelsene til mandagen for fullt, blant annet med utdeling av nye identitetskort med selskapsnavnet StatoilHydro på.

Blant de ansatte var det en litt vemodig stemning over at det var siste dag i Hydro samtidig som de så gamle kolleger gå ut døren for siste gang.

- Vil se det an
- Det har vært en litt trist dag. Det er mange gode kolleger som har hatt sin siste arbeidsdag i dag, sier ingeniør Knut Mykkeltvedt. Han har jobbet i Hydro i 31 år, både på land og offshore, og han har mulighet for å ta sluttpakke. Han kan tenke seg om til nyttår om han vil benytte muligheten.

- En god del har tatt pakke. Jeg vil se det an, sier Mykkeltvedt som med sine 58 år er bestemt på at han vil finne seg en annen jobb hvis han velger å slutte i StatoilHydro.

Usikkerhet
Ingen mister jobben i sammenslutningsprosessen, men rundt 500 har fått nytt arbeidssted. En del av dem som jobber i Bergen skal framover være i Stavanger, og det blir en god del flytting og pendling også mellom de øvrige arbeidsplassene på land.

- Flyttingen av arbeidssted har i stor grad skjedd ved frivillighet, sier informasjonssjef i Hydro på Sandsli. Han er selv en av dem som får nytt arbeidssted i Stavanger.

Den største flytteprosessen skal skje mellom de to kontorkompleksene på Sandsli. En stor del av de 2.600 som jobber der skal ut på flyttefot. Men den delen av sammenslåingen skal ikke skje før om to uker.