Er skiutstyret riktig forsikret?

Dekker innboforsikringen skiutstyr som blir stjålet ved hytteveggen, i skibakken eller fra skiboksen? Det kan være smart å sjekke dette før du pakker bilen og reiser til fjells.

Innboforsikringen dekker de vanligste skadene som brann, vann og tyveri fra boligen eller hytta. Skader og tyveri som dekkes av innboforsikringen må som hovedregel skje fra boligen eller hytta, eller fra privat uteareal som utenfor boliginngangen eller i hagen.
- Unntaket er tyveri av sykkel og barnevogn, som også dekkes utenfor boligen, sier Kirstin Bang, seniorkonsulent i Produktavdelingen i KLP Skadeforsikring.

Dette betyr at dersom skiutstyret blir stjålet eller skadet når det står i eller midlertidig utenfor boligen eller hytta, så dekkes dette av innboforsikringen. Men ikke om utstyret tas bort fra eiendommen – noe som jo er vanlig å gjøre.

- Det vil derfor være smart å tegne en reiseforsikring i tillegg, for å sikre skiutstyret når du tar det med bort fra boligen eller hytta, opplyser Bang.
Skiutstyr vil dermed være omfattet av reiseforsikringen. Reiseforsikringen dekker blant annet tyveri av skiutstyr på reiser, også fra bil eller skiboks.

For reiseforsikring gjelder en sikkerhetsforskrift om at du skal holde tilsyn med de forsikrede gjenstandene, og påse at alle eiendeler tas med når du forlater et sted. Ved tyveri utenfor skistuer og i alpinanlegg praktiseres ikke et slikt krav.
- Vi kan ikke kreve at man skal ta med seg skiutstyr inn i skistua, understreker Kirstin Bang.
Hun legger til at dersom du har spesielt dyrt utstyr, bør det tegnes en egen verdigjenstandforsikring.